Tahoe met groenten

Tahoe is een volwaardige vleesvervanger. Probeer dit lekkere recept met tahoe eens!

 

4 personen
bereiden: 20 minuten

Ingrediënten:
250-300 g mie
2 el ketjap
2 el sherry
375 g stevige tahoe
2 wortels
1 rode paprika
250 g peultjes
500 g champignons
1 el olie
1 teentje knoflook
1 cm verse gemberwortel
4 bosuitjes

 

Bereiden:

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de ketjap met de sherry in een kom. Snij de tahoe in blokjes en laat deze in het ketjapmengsel marineren.
  • Maak de wortel schoon en snij in lucifers. Haal de peultjes af, snij de paprika in reepjes en de champignons in vieren. 
  • Maak het knoflookteentje schoon en pers uit. Rasp de gember. Verhit in een wok de olie en bak de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de gemarineerde tahoe toe (bewaar de marinade) en roerbak 3 minuten. Haal de tahoe uit de wok.
  • Roerbak de wortel, de peultjes, de paprika en de champignons in de wok gedurende 2 minuten. Voeg de marinade toe en laat 3 minuten koken, de groenten moeten net gaar zijn en het vocht zo goed als verdampt.
  • Snij de bosuitjes in ringetjes.
  • Schep de tahoe bij de groenten in de wok. Voeg de bosuitjes toe en warm een paar minuten goed door.
  • Meng de gekookte mie door de roerbakgroenten of serveer het apart.

Dit recept staat ook in onze cursus "Leef je dagen gezonder".  Wist je dat je dagelijks heel veel stappen kunt zetten naar een gezonde leefstijl?  Welke...dat leer je in onze digitale cursus "Leef je dagen gezonder". Deze pdf van bijna 40 pagina's staat boordevol praktische tips en adviezen voor een gezonde leefstijl. Doe je mee? Je koopt de cursus voor €9,50 in de webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen