Hoe maak je appeltaart?

Hoe maak je appeltaart?

Het is wetenschappelijk bewezen: zelfgebakken appeltaart is gewoon de allerlekkerste taart ter wereld! En een mix uit een pakje heb je daarvoor echt niet nodig.

Lees meer
Appelstroop

Zit er veel ijzer in appelstroop?

Dat hangt van het soort stroop af. Appelstropen uit puur fruit bevatten nauwelijks ijzer. Dat komt doordat in appels nagenoeg geen ijzer zit.
Met rinse appelstroop krijg je meestal wel ijzer binnen. Aan rinse appelstroop is namelijk een ‘smaakmaker’ toegevoegd die het echt zure van appelstroop...

Lees meer
Ga aan de slag!

De herfst: ga aan de slag!

De herfst is het ideale seizoen om aan je conditie en gewicht te werken. En wel hierom:

  1. Het is na de luie zomervakantie en ruim voor de feestmaand
  2. Het is nog niet koud en dus perfect weer om veel naar buiten te gaan
  3. De bossen zijn op hun allermooist!
  4. Er is volop herfstfruit, zoals appels, peren,...
Lees meer
Appelchips

Appelchips

Om samen met je kind te maken op een regenachtige dag: een gezonde snack van appels.
Verwarm de oven voor op 100°C. Was of schil enkele appels. Haal (eventueel) met een appelboor het klokhuis uit de appels en schaaf de appels vervolgens in heel dunne plakken. Leg de plakken op een met bakpapier...

Lees meer
Appelplukdag

Ga plukken en proeven!

Proef je eigen versgeplukte appels in een boomgaard bij jou in de buurt! Dat kan tijdens de Landelijke Appelplukdag die dit jaar op zaterdag 24 september gehouden wordt.
Tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland stellen die dag hun boomgaard open voor het publiek. Op de website www.landelijkeap...

Lees meer

Hoe maak je appeltjes uit de oven?

Wat te veel appels gekocht? Geen punt, maak er een winters nagerecht van zoals deze heerlijke warme appeltjes uit de oven. Kinderen vinden het gegarandeerd lekker en ze hebben meteen weer een portie fruit te pakken. En jijzelf natuurlijk ook.

Lees meer
best of 2015 PuurGezond

Best of 2015

Daag superfoods, dieethypes en afslankgoeroes! Puurgezond valt bij steeds meer mensen in de smaak. Dat blijkt niet alleen uit de bijna 40.000 likes op onze facebookpagina. Ook bezoek aan onze website is enorm gestegen.

De 10 meest populaire artikelen in 2015 waren:

Lees meer
Pannenkoek

Portie pannenkoeken

Bij veel kinderen staan ze met stip op 1: pannenkoeken. Je maakt ze een stuk gezonder door volkorenmeel, boekweitmeel of speltbloem te gebruiken in plaats van witte bloem. Bruine basterdsuiker, stroop en poedersuiker vervang je door fruit, zelfgemaakte appelmoes of zelfgemaakte jam. En natuurlijk...

Lees meer

Video: hoe maak je appelmoes?

Zelfgemaakte appelmoes, zonder lading suiker. Zo proef je echt de smaak van de appels (en een snufje kaneel).

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je meteen op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Verse appelmoes

Hoe maak je appelmoes?

Appels zijn er nu volop. Zo lekker. Niet alleen uit de hand, maar ook voor bijvoorbeeld appelmoes. Moeilijk is het niet. En zo’n zelfgemaakte appelmoes maak je zo zoet als je zelf wilt.

Lees meer

Laatste jaar “Adopteer een appelboom”

Als je dit najaar nog appels wilt plukken van je eigen boom, dan kan dat via “Adopteer een appelboom”. Voor € 39,50 krijg je een eigen boom met naambordje, een certificaat als bewijs van eigendom en kun je dit najaar plukken. Als je vóór 31 augustus adopteert, betaal je geen inschrijfkosten. Bij het...

Lees meer
Ontbijtcrumble

Ontbijtcrumble

ontbijtgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
Tarte tatin

Hoe maak je tarte tatin?

Een klassieker uit de Franse keuken: tarte tatin. Een soort omgekeerde appeltaart, waarbij de appels onderin de ovenschaal liggen en het deeg er bovenop. Tarte tatin vind je vaak op de dessertkaart van restaurants, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te maken.

Lees meer
Elstar, lekker uit de oven

Elstar: uit de hand of lekker uit de oven

Nu liggen ze in de winkel: de nieuwe oogst appels. Je proeft dat ze vers van de bomen zijn, heerlijk! De Hollandse Elstar is misschien wel de meest veelzijdige appel. Lekker uit de hand natuurlijk, maar ook geschikt voor appeltaart, appeltjes uit de oven of een lekker nieuwerwets ontbijt met...

Lees meer
Mr. Zee's Apple Factory

Mr. Zee’s apple factory

Dit getekende videoverhaal laat eerst zien hoe fabrikanten van appels producten maken, die nog weinig op een appel lijken. Daarna gaat het verhaal verder over de voedselindustrie en reclame. Het doel is kinderen te laten nadenken over gezond eten.

Lees meer