Hoe marineer je tempeh/tahoe

Als je vega kiest, kom je al snel ook op recepten met tahoe en tempeh uit. Maar die sojaproducten hebben van zichzelf niet zoveel smaak. Marineren is de oplossing.

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten
200 gram tempeh of tahoe
stukje verse gember (ca 3 cm)
3 eetlepels sojasaus
½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel honing
rasp en sap van ½ limoen
1 teentje knoflook
eventueel 1/2  rode peper
2 eetlepels olie (sesam- of zonnebloem- of olijf-)

Bereiden

  • Snij de tempeh of tahoe in plakjes of blokjes van ca 1-2 cm dik. Maak een marinade: rasp de gember boven de sojasaus, roer de komijn, honing, het limoensap en de limoenrasp erdoor. Pers de knoflook erboven uit. Snij de  peper in hele kleine stukjes. Meng de peper en 1 eetlepel olie door de marinade. Schep de tempeh of tahoe door de marinade en laat dit minimaal ½ uur staan.
  • Je kunt de blokjes of reepje vervolgens verwerken:
  • Roerbak de blokjes in een wok: 5-10 minuten bakken is voldoende
  • Bak de blokjes in een koekenpan of op een grillplaat: 5– 0 minuten
  • Leg de bokjes op een bakplaat in een oven van 200 °C en bak ze in ongeveer 15 minuten knapperig.
  • Of prik de blokjes aan satéstokjes en bak die op de barbecue of de grillplaat. 

Wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Lees onze korte cursus vegetarisch eten. Te koop voor €9,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Barbecue recepten