bijgerecht
2-3 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30 minuten

Een variatie op aubergine

Ingrediënten

2 grote aubergines of 3 kleinere
2-3 eetlepels olie
2 flinke eetlepels rode misopasta
1 eetlepel (kokosbloesem)suiker
verse bieslook of geroosterd sesamzaad

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Was de aubergines en snij ze in blokjes van circa 2,5 cm. Doe de blokjes in een kom en schep de olie er doorheen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de aubergine hierover en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Rooster de aubergine zo’n 20 minuten.
  • Roer intussen de misopasta met 5 eetlepels water los. Roer de suiker erdoorheen. Schenk de dressing over de aubergine en schep de blokjes goed om, zodat ze aan alle zijden bedekt zijn met de dressing.
  • Rooster de aubergine nog 10-15 minuten en schep af en toe om. Knip de bieslook fijn. Serveer de aubergineblokjes gegarneerd met de bieslook of wat geroosterd sesamzaad.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten