bij- of lunchgerecht
4-6 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

50 gram pijnboompitten
1 teen knoflook
200 ml abrikozensap
3 eetlepels kleingesneden Chinese bieslook
400 gram taugé
200 gram radijsscheuten
1 bosje koriander (alleen het blad)
5 cm gemberwortel, in julienne gesneden
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in schuine plakjes gesneden
1 eetlepel zwart sesamzaad
blender of vijzel

Bereiden

  • Saus maken: Doe de pijnboompitten, knoflook, abrikozensap en 1 eetlepel water in een blender en draai er een zachte puree van. Voeg 2 eetlepels bieslook toe, zet de machine nog even aan en voeg eventueel wat zout toe. Giet deze saus in een kom en houd het apart.
  • Mengen: Meng de taugé, radijsscheuten, korianderblad, gember, chilipeper, selderij en de rest van de bieslook in een kom.
  • Serveren: Maak de salade aan met 2 eetlepels saus en verdeel over de borden. Giet een scheutje saus in elk bord en strooi er zwart sesamzaad over.

Dit recept is afkomstig uit het Basisboek Aziatisch van uitgeverij Good Cook.

Recepten voor bijgerechten