Een heerlijke knapperige salade vol vezels.

bij- of lunchgerecht
4-6 personen
bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten

50 gram pijnboompitten
1 teen knoflook
200 ml appelsap
3 eetlepels kleingesneden Chinese bieslook
400 gram taugé
200 gram radijsscheuten
1 bosje koriander (alleen het blad)
5 cm gemberwortel, in julienne gesneden
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in schuine plakjes gesneden
1 eetlepel zwart sesamzaad
blender of vijzel

Bereiden

  • Saus maken: Doe de pijnboompitten, knoflook, sap en 1 eetlepel water in een blender en draai er een zachte puree van. Voeg 2 eetlepels bieslook toe, zet de machine nog even aan en voeg eventueel wat zout toe. Giet deze saus in een kom en houd het apart.
  • Mengen: Meng de taugé, radijsscheuten, korianderblad, gember, chilipeper, selderij en de rest van de bieslook in een kom.
  • Serveren: Maak de salade aan met 2 eetlepels saus en verdeel over de borden. Giet een scheutje saus in elk bord en strooi er zwart sesamzaad over.

Dit recept mochten we overnemen uit het Basisboek Aziatisch van uitgeverij Good Cook.

 

Wil je meer van deze lekkere vezelrijke recepten: in onze webshop hebben we een combipakket met heel veel vezelrijke recepten bij elkaar. 4x vol vezel = 4 receptspecial voor € 9,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten