Gevuld brood met chorizosalade

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

125 gram chorizo
125 gram achterham
4 stengels bleekselderij
½ krop ijsbergsla (of zakje ijsbergsla van 200 g)
bakje kerstomaatjes
100 gram gegrilde rode paprika’s
150 g gekookte, afgekoelde pasta
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sherry
1 groot rond bruin vloerbrood (ongesneden)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Snij de chorizo en achterham in blokjes.
  • Was de bleekselderij en snij in dunne reepjes. Was de ijsbergsla en snij in dunne reepjes. Laat de sla goed uitlekken in een vergiet. Was en halveer de kerstomaatjes. Snij de gegrilde paprika’s in stukjes.
  • Klop de olijfolie met citroensap, sherry en peper tot een dressing.
  • Snij de bovenkant van het brood en hol het brood uit tot circa 1,5 cm van de buitenkant (broodkruim wordt niet gebruikt). Verwarm het brood circa 5 minuten in de oven.
  • Vermeng intussen de chorizo, ham, bleekselderij, sla, kerstomaatjes, paprika, pasta en dressing in een grote kom.
  • Haal het brood uit de oven en vul dit met de salade. Zet het kapje op het brood en serveer direct.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood