Deze noodlesoep is lekker knapperig én fris van smaak. Natuurlijk vol verse groenten waaronder spinazie. 

lunchgerecht of voorgerecht
bereiden: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

1 bosuitje
1 klein teentje knoflook
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sesamzaad
250 ml bouillon
40 gram (zwarte) Chinese noodles
50 gram verse spinazie
50 gram bimi, of een restje broccoli
50 gram gare kipfilet (in reepjes)
1 handje taugé
1 theelepel sojasaus
2 schijfjes citroen

Bereiden

  • Maak het bosuitje schoon en snij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit ongeveer 1 minuut de bosui, de knoflook en het sesamzaad.
  • Voeg de bouillon toe. Laat dit aan de kook komen en kook de soep ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de noodles toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Was de spinazie en de bimi.
  • Voeg de kipfilet, spinazie, bimi en de taugé toe aan de soep en breng de soep weer aan de kook. Voeg zodra de soep weer kookt de sojasaus toe en haal de pan van het vuur.
  • Verdeel de soep over 2 grote kommen, serveer met een schijfje citroen.

Hou je van soep en ben je op zoek naar meer variatie? Wij hebben onze 16 favoriete soepen voor je gebundeld in een download. Van koude gazpacho tot goed gevulde winterse erwtensoep. Bovendien lees je waarom soep zo PuurGezond voor je is. Je schaft deze download voor maar €2,50 aan in onze webwinkel.

Budgetrecepten