Tarte Tartin

Tarte tartin van rode ui mag niet bij je recepten ontbreken: lekker gezond en goedkoop.

 

    Hoofdgerecht
    4 personen
    Voorbereiding 30 minuten
    Bereiding 30 minuten

    Ingrediënten
    175 gram bloem
    100 gram boter
    1 eidooier
    1 theelepel zout
    50 milliliter koud water
    500 gram rode uien
    2 eetlepels balsamico azijn
    2 eetlepels honing
    Paar takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
    Peper en zout

    Verder nodig
    Quichevorm van 20-24 cm doorsnee
    Vershoudfolie
    Mixer met deeghaken

    Bereiden

    • Maak een deeg door bloem, 75 gram boter, eierdooier en zout in een mengkom te mixen met een mixer op de laagste stand of met de deeghaken.
    • Voeg als het deeg kruimelig wordt het koude water toe.
    • Kneed het deeg kort door en bewaar het in vershoudfolie in de koelkast.
    • Bak in een koekenpan in 25 gram boter de uien langzaam gaar.  Ze hoeven niet bruin te bakken. Voeg de balsamicoazijn toe en laat dat al roerend wat verdampen. Voeg daarna de honing en de tijm, het zout en peper toe en zet het vuur uit.
    • Doe de uien in de bakvorm. Rol het deeg uit ter grootte van de bakvorm en leg het over de uien. Prik er wat gaatjes in en zorg dat het deeg over het uienmengsel wordt ingestopt.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Bak de tarte tartin in 25 minuten tot het deeg gaar en goudbruin is.
    • Haal de tarte tatin uit de oven, leg er een bord of schaal op en keer de tarte tartin om op het bord.
    • Garneer eventueel met Parmezaanse kaas of geitenkaas

    De ui zit in het logo van PuurGezond, wij zijn er dol op. In de winkel vind je een download met ui-recepten voor €2,50. Download de special hier.

    Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

    Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

    Budgetrecepten