Wil je iets lekkers voor een grote groep? Maak een frittata, gemakkelijk en zeker gezond als je erzoveel groenten instopt als in dit recept. 

bij- of lunchgerecht
6-12 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

een scheut olijfolie en boter
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 theelepels gedroogde tijm
500 gram bietjes, pompoen, pastinaak of wat je lekker vindt
150 ml slagroom
8 eieren
1 klein bosje bieslook of munt of basilicum
50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Verwarm de oven op 170 °C. Vet een bakblik of 6 vormpjes in met boter (zodat het papier plakt) en bekleed met bakpapier.
  • Verhit de olijfolie en boter in een pan. Bak de uien glazig en zoet op hoog vuur. Doe 1/3 van de knoflook en de tijm hierbij. Verdeel dit over het bakblik of de vormpjes.
  • Snijd de groenten in linten met een brede dunschiller, anders met een fijne kaasschaaf (het midden stuk krijg je niet geschaafd, dus snijd dat in kleine stukjes).
  • Verhit olijfolie en boter in de pan. Bak de linten en de stukjes in de pan met de rest van de knoflook (bak kort totdat ze zachter zijn, maar nog een beetje een ‘bite’ hebben). Verdeel dit over de bodem met uien.
  • Meng met een garde de slagroom, eieren en verse en gedroogde kruiden in een maatbeker. Schenk dit uit over het bakblik of de vormpjes (schud een beetje zodat het er echt goed in zakt). Verdeel de kaas royaal over de bovenkant.
  • Bak de frittata 30 minuten (kleinere vormpjes korter). Het is gaar als de zijkanten lichtbruin zijn en het stevig aanvoelt. Snijd de gare frittata in puntjes.

Dit recept mochten we ovenemen van Anne Marije van de Sande.

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren