Bij een kaassoufflé denk je natuurlijk meteen aan het zonder-vlees-alternatief in de snackbar. Een echte kaassoufflé wint het echter op alle fronten van deze vette hap: smakelijk, bijzonder en erg leuk om te maken!

Vet voor 2 personen een ovenschaaltje (met hoge randen en met ongeveer 750 ml inhoud) in. Schep 1 -2 eetlepel fijngeraspte kaas in de vorm en zorg dat de kaas tegen de randen plakt.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt 30 gram boter en roer er 30 gram bloem door. Schenk er al roerende 100 ml melk bij en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Giet beetje bij beetje nog 200 ml melk erbij. Lekker blijven roeren. Je moet een gladde saus hebben. Kook de saus minimaal 1 minuut door om de bloem goed gaar te krijgen. Doe er 100 gram geraspte belegen kaas bij en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Neem de pan van het vuur. 

Splits 3 eieren en klop de eidooiers een voor een door de warme kaassaus. Breng de saus op smaak met eventueel wat zout en peper. Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door de wat afgekoelde kaassaus.

Doe de saus voorzichtig over in de ovenschaal en strijk aan de bovenkant glad. Zet de schaal in de oven en bak de soufflé in 30-40 minuten gaar. Als het goed is, rijst de soufflé heel mooi. Maak tijdens het bakken de oven niet open, want dan kan de soufflé inzakken.

Serveer deze luchtige soufflé bijvoorbeeld met lekker volkoren(stok)brood en een salade.   

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren