Bulgursalade

Bulgur is een soort couscous maar dan volkoren. Dus een prima variatie voor de warme maaltijd, want boordevol vezels en heel erg smakelijk.

Hoofdgerecht
2 personen

bereidingstijd 15 minuten  

Ingrediënten

120 gram bulgur
150 gram gerookte kipfilet
50 gram gedroogde abrikozen (of dadels)
1 groene peper
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel gemalen koriander
4 handen verse spinazie
25 gram feta
enkele blaadjes munt
eventueel 2 eetlepels granaatappelpitjes

Bereiden

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pluk de kipfilet in stukken en snij de abrikozen eventueel in reepjes. Snij de peper in ringetjes (verwijder eventueel eerst de zaadjes).
  • Klop een dressing van de olijfolie, azijn, komijn, koriander, peper en zout.
  • Doe de spinazie in een grote schaal, schep de gare warme bulgur er samen met de dressing door. Even goed omscheppen. De spinazie slinkt dan wat.
  • Schep vervolgens de kip, de abrikozen en de groene peper erdoor en laat de salade verder afkoelen tot lauwwarm. Helemaal laten afkoelen kan ook.
  • Bestrooi voor het serveren met verkruimelde feta, blaadjes munt en eventueel met granaatappelpitjes.

Lekker met gekookte of gewokte broccoli.
Voor 1 persoon bewaar je de helft in de koelkast en eet je dit later in de week.

Eetrust is een eetpatroon dat leidt tot rust in je hoofd en in je buik. Bovendien helpt Eetrust mee bij het behalen of behouden van een gewicht dat bij je past. Het is een manier van eten waarbij je jezelf goed voedt. In deze korte cursus leggen we je er alles over uit. Je koopt de PuurGezond cursus Eetrust voor € 9,50 in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit