Hoe maak je chutney van cranberry's?

Wie kent het niet uit de Indiase keuken: mango chutney. Een heerlijk licht pittig, zoetzuur mengsel dat bij tal van gerechten past. Maar wist je dat je chutney ook van een heleboel andere soorten fruit of groenten kunt maken? Bijvoorbeeld van cranberry’s.

Breng voor 1 liter chutney (4 potten) 75 ml witte wijnazijn aan de kook. Voeg hier 1 kaneelstokje, ½ lepel gemberpoeder en ½ lepel mosterdpoeder aan toe. Roer er 3 gesnipperde uien, 1 gesnipperde rode peper en de rasp van 1 sinaasappel door. Laat dit 10 minuten koken. Voeg 500 gram cranberry’s, 1 geschilde appel in stukjes en 125 gram bruine suiker toe. Laat het geheel afgedekt 30 minuten koken.

Vul de schone potten met de hete chutney en draai de deksels er stevig op. Zet de potten op de kop op het aanrecht en laat ze zo helemaal afkoelen. Je kunt deze potten gesloten zeker 2 weken bewaren. In de koelkast nog iets langer. Na openen in elk geval in de koelkast bewaren.

Cranberry-chutney smaakt heerlijk bij winterse feestgerechten en is ook erg leuk om cadeau te geven!

In ons Wintermenu staan heerlijke, homemade gerechten die je gemakkelijk zelf kunt maken. Het menu laat je precies zien hoe je 28 dagen gezond, volwaardig én slank kunt eten. Voor 7,50 euro te koop in onze webwinkel!

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit