Cavolo Nero taart

Cavalero Nero is het Italiaanse neefje van onze boerenkool. Dit wordt ook wel palmkool of Italiaanse boerenkool genoemd. Er staat nog steeds genoeg Cavolo Nero in de moestuin door de vrij zachte winter. In plaats van Cavalero Nero kun je ook boerenkool of snijbiet gebruiken. 
 

2 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

100 g speltbloem
100 g magere kwark
1 el olijfolie
500 g Cavalero Nero (palmkool) of boerenkool
1 ui
1 teentje knoflook
100 g kastanjechampignons
1 ei
1 klein bekertje crème fraiche
2 el sesamzaad
2 el (geiten)kaas
taartvorm van 20 cm doorsnede

Bereiden 

  • Maak een soepel kwarkdeeg van de bloem, kwark en 1/2 eetlepel olie. Bekleed een vorm met het deeg en zet koel weg.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en stroop de Cavalero Nero en snij klein. Snipper de ui en de knoflook. Snij de kastanjechampignons in plakjes.
  • Verhit de rest van de olie in een pan, bak de ui met de knoflook. Voeg de Cavalero Nero toe en laat slinken en gaar worden. Giet overtollig vocht af en meng er het ei, crème fraiche, kastanjechampignons en sesamzaad door.
  • Vul de vorm met het groentemengsel, duw goed aan en bestrooi met de geraspte (geiten)kaas.

Tip: in plaats van speltbloem kun je ook andere soorten bloem nemen. Half kikkererwtenmeel/speltbloem is ook lekker.

 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" . Te koop in onze webshop voor €21,-  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten