Bulgursalade

Bulgur is een soort couscous maar dan volkoren. Dus een prima variatie voor de warme maaltijd, want boordevol vezels en heel erg smakelijk.

Hoofdgerecht
2 personen

bereidingstijd 15 minuten  

Ingrediënten

120 gram bulgur
150 gram gerookte kipfilet
50 gram gedroogde abrikozen (of dadels)
1 groene peper
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel gemalen koriander
4 handen verse spinazie
25 gram feta
enkele blaadjes munt
eventueel 2 eetlepels granaatappelpitjes

Bereiden

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pluk de kipfilet in stukken en snij de abrikozen eventueel in reepjes. Snij de peper in ringetjes (verwijder eventueel eerst de zaadjes).
  • Klop een dressing van de olijfolie, azijn, komijn, koriander, peper en zout.
  • Doe de spinazie in een grote schaal, schep de gare warme bulgur er samen met de dressing door. Even goed omscheppen. De spinazie slinkt dan wat.
  • Schep vervolgens de kip en de abrikozen erdoor en laat de salade verder afkoelen tot lauwwarm. Helemaal laten afkoelen kan ook.
  • Bestrooi voor het serveren met verkruimelde feta, blaadjes munt en eventueel met granaatappelpitjes.

Lekker met gekookte of gewokte broccoli

Volop variëren is een van de belangrijkste onderdelen van een gezond eetpatroon. Wil je meer weten over gezond eten? Lees dan ons boek “Eet Meer”. Bestel het in onze webwinkel en wij sturen je het zo snel mogelijk toe.

Recepten voor hoofdgerechten