Courgette is heerlijk in maaltijdsalades. Combineer het eens met couscous.

4 personen
bereiden: 30 minuten

Ingrediënten

200 gram couscous
handje rozijnen
2 courgettes
olijfolie
20 zwarte Kalamata olijven
veel platte peterselie
200 gram cherrytomaatjes
1,5 stengel  bleekselderij
1 rode peper (check de pittigheid)
1 citroen

Bereiden 

  • Wel de couscous en rozijnen in 400 ml hete bouillon. Laat afkoelen.
  • Snij de courgette in lange plakken. Grill de courgettes en besprenkel ze met olie, zout en peper. Snij courgettes in stukjes en laat afkoelen.
  • Halveer de cherrytomaatjes, snij de platte peterselie fijn, de bleekselderij in boogjes en de rode peper in ringetjes. 
  • Rasp de schil van de citroen en pers deze uit.
  • Maak een dressing van olijfolie, citroen, peper en zout. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak eventueel op smaak met zout en peper.

De zomer is de tijd bij uitstek voor courgettes. Vandaar dat in ons Zomer slank maandmenu ook vaak gebruik wordt gemaakt van courgette. Wil jij ook suggesties voor een maand lang PuurGezond slank eten? Schaf dan ons Zomermenu aan. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten