Het is nu de tijd voor asperges. Groene asperges, lekker makkelijk.

 

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

600 gram groene asperges
2 eieren
450 gram panklare krieltjes
125 gram rauwe ham (plakjes)
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse peterselie, fijngeknipt

Bereiden

  • Asperges wassen en uiteinden afsnijden, In ruim kokend water ongeveer 2 minuten koken. Afgieten, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Eieren in ongeveer 8 minuten hard koken. Krieltjes in ongeveer 10 minuten gaar koken.
  • Grillpan voorverwarmen. Ham in lengte halveren. Plakjes ham om asperges wikkelen, met olijfolie bestrijken en bestrooien met (versgemalen) peper.
  • Asperges onder regelmatig keren ongeveer 5-6 minuten grillen. Peterselie door krieltjes schudden. Asperges met krieltjes en gehalveerde eieren serveren.

Dit recept komt uit: Koken met de Consumentenbond.

Recepten voor hoofdgerechten