273
Ovenschotel prei pastinaak

Heerlijk zo’n schotel uit de oven met een laagje gegratineerde aardappelpuree. Maar wel veel koolhydraten als je daar liever wat minder van binnenkrijgt. Het kan ook anders. Probeer deze pastinaak prei-schotel maar eens

Was voor 4 personen 600 g pastinaak en snij deze in stukken. Kook de pastinaak in ongeveer 15 minuten gaar en stamp deze fijn. Maak ondertussen 6 preien schoon en snijd deze in ringetjes. Spoel ze goed af. Verhit 25 gram boter in een pan en smoor hierin de prei tot deze zacht is.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer 100 g zachte geitenkaas door de prei en maak op smaak met zout en peper. Schep de prei in een ovenschaal. Maak een romige puree van de pastinaak door er 1 lepel boter en ca. 50 ml warme melk door te roeren. Maak ook op smaak met peper. Verdeel de pastinaakpuree over de prei.

Hak 100 g hazelnoten fijn en strooi deze samen met 2 eetlepels geraspte kaas over de puree. Zet de schaal in de hete oven en laat de schotel in ca. 10 minuten gratineren.

Wil je op een PuurGezonde manier afvallen? Check danons boek "PuurGezond Slank in 8 stappen" IN dit boek leer je hoe door relatief kleine veranderingen  in je eetpatroon, die je stap voor stap zet, op een gezonde manier een beter gewicht krijgt. Je schaft het boek aan voor €21,- in onze webshop.  Of ga met het slankplan aan de slag bij een van de professionals die je hierbij kunne begeleiden. Je vindt hier iemand bij jou in de buurt. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten