hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 eieren
1 ui
400 gram bloemkool (een kleine bloemkool)
2 verse rode (Spaanse) pepers
2 teentjes knoflook
20 gram verse gember (zonder schil ca. 12 gr)
3 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel komijn gemalen (djinten/djintan)
½ theelepel koriander gemalen (ketoembar)
½ theelepel kaneel
½ theelepel kurkuma gemalen (koenjit/geelwortel)
1 laurierblad
1 blik gepelde tomaten op sap (400 gram)
100 ml kokosmelk
pakje pappadums
1 blik linzen (425 gram)
blaadjes verse koriander (bijv. een plantje)

Bereiden

  • Zet de eieren onder water in een steelpan. Zet de pan op hoog vuur tot het water kookt. Draai daarna het vuur uit en doe de deksel op de pan. Laat 10 minuten staan.
  • Snijd de ui in stukjes. Haal de groene delen van de bloemkool, verdeel de bloemkool in roosjes en was deze.
  • Was de rode pepers en maak deze samen met de knoflook en de gember (die je eerst schilt) fijn in een blender. Als je geen blender hebt, kan je het ook heel fijn snijden.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan of wok op halfhoog vuur. Doe de komijn, koriander, kaneel en kurkuma erbij en verwarm deze ca. 1 min. Pas op dat de specerijen niet verbranden.
  • Voeg de gesneden uien bij de specerijen en bak 1 min op laag vuur.
  • Voeg de fijngehakte peper, gember en knoflook toe en bak 2 min. Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe en roer goed.
  • Voeg het laurierblad en de versgemalen zwarte peper toe, samen met de inhoud van het blikje tomaten. Druk met een spatel de tomaten in stukjes. Roer goed en voeg dan de kokosmelk toe. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de bloemkool gaar is.
  • Giet ondertussen de hardgekookte eieren af en zet ze onder koud water. Pel de eieren en snijd elk ei in vier partjes. Voeg de partjes ei toe aan de curry en laat lekker meepruttelen.
  • Bak 2-3 pappadums per persoon volgens de instructies op de verpakking. Bakken in olie geeft het lekkerste resultaat en is leuk om te doen! Doe dit vlak voor het opdienen, anders worden de pappadums taai.
  • Voeg ten slotte de linzen aan de curry toe en roer goed door. Schep wat curry op twee borden en garneer met blaadjes koriander. Deze hebben een lekkere frisse smaak. Eet de curry met behulp van stukjes pappadum.

Dit recept is een van de winnende recepten van onze "Meat free monday" prijsvraag. Het recept is van Kelly Bennis. Ze heeft het boek Meat Free Monday gewonnen. 

Recepten voor hoofdgerechten