Herfstsalade

 De herfst is nu toch echt begonnen. Maar het blijft echt nog wel tijd voor salades: deze herfstige salade bijvoorbeeld. Check dit recept...

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

100 gram linzen uit blik (klein blikje)
2 eetlepels sojasaus
1 radicchio
50 gram rucola
notenolie
witte wijnazijn
100 gram oesterzwammen
50 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Pas-de-blue (eventueel)
2 peren
1 eetlepel honing
10 walnoten
2 eetlepels gedroogde cranberry's

Bereiden

  • Laat de linzen uitlekken, meng er de sojasaus door en zet weg
  • Was en droog de radicchio en de rucola. Snijd de radicchio in reepjes en vermeng ze met de rucolasla. Breng de sla op smaak met wat notenolie, wijnazijn en peper.
  • Maak de oesterzwammen schoon. Snijd grote oesterzwammen doormidden of in vieren. Verkruimel eventueel de kaas. Bak de oesterzwammen in wat notenolie.
  • Snijd elke peer in vier stukken, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje nog eens in vieren. Verhit wat olie in een bakpan en bak de peren, besprenkel ze met honing en laat ze even karamelliseren.
  • Leg de slasoorten in het midden van het bord, leg de linzen erbovenop en werk de salade af met de oesterzwammen, de peren, de noten, de cranberries en eventueel de stukjes kaas.

Wil je meer kook-inspiratie voor de herfst? In onze webshop kun je eenmaandmenu herfst aanschaffen met 28 complete PuurGezond slanke dagmenu’s afgestemd op de herfst.

Recepten voor hoofdgerechten