4 personen

Ingredienten

400 g Italiaanse linzenmix
200 g cherry tomaten
1 zak mini mozzarella bolletjes a 285 gram
100 g zongedroogde tomaten op olie
100 g groene pesto
40 ml citroensap
150 g verse spinazie
50 g versgeraspte Parmezaan of extra belegen kaas
2 el olie van de zongedroogde tomaten
peper en zout

Bereiden

  • Doe de linzen in een bolzeef en was ze onder stromend water. Kook ze in ruim water in ca. 20 min. gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. <em">(Als je de salade warm wilt eten)</em">
  • Laat de gekookte linzen uitlekken en doe ze in een grote kom.
  • Halveer de mini-tomaatjes, de mozzarella bolletjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Voeg toe aan de linzen.
  • Meng de pesto, het citroensap, de olie van de tomaatjes, peper en snuf zout en roer door elkaar tot een saus. Schep door het linzen-tomaat-mozzarella mengsel in de kom.
  • Meng (met de handen) de spinazieblaadjes erdoor, tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Als je de salade koud wilt eten: meng de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en verdeel de salade over 4 borden. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en dien op.
  • Als je de salade warm wilt eten: doe het linzenspinazie mengsel in een passende ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca. 15 min.

Dit recept komt van de website www.peulvruchten.nl

Recepten voor hoofdgerechten