hoofdgerecht
6 personen

Ingrediënten

500 gram pompoen
400 gram winterwortel
2 kleine uien
2 kleine tenen knoflook
olijfolie
100 gram parmigiano reggiano
200 ml crème fraîche
800 ml bouillon (van 1 bouillonblokje)

Bereiden

  • Maak de pompoen en wortel schoon en snij ze in stukken (Niet te groot, want het moet wel zacht gestoofd kunnen worden in afzienbare tijd). Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  • Zet een wok of diepe koekenpan op het vuur en stoof de uien en de knoflook even in wat roomboter of olijfolie. Voeg de pompoen en wortel toe en schep het nog enkele minuten om.
  • Giet er de bouillon over en laat het ongeveer een kwartiertje pruttelen terwijl je het af en toe omschept. Als de pompoen en peen zacht zijn, is er nog wel vocht over, maar dat is de bedoeling.
  • Zet de staafmixer erop en maak er een relatief gladde saus van.Voeg nu de kaas en de crème fraîche toe, wacht tot de kaas gesmolten is en breng het verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper. De saus moet van je lepel aflopen, dus zorg dat het niet te dik is. Voeg eventueel nog wat water toe, maar zorg dat je dan ook nog even proeft of het nog genoeg op smaak is. Deze ‘zachte’ saus smaakt het allerlekkerst met verse pasta.

Dit recept komt van Rozemarijn koken en foto.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten