Bij PuurGezond zijn we altijd op zoek naar lekkere recepten met veel groenten. En dan kom je vaak bij soep uit. 

hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

4 middelgrote preien
2 theelepels olijfolie
2 vastkokende aardappelen, in blokjes van 1 cm
4 teentjes knoflook, fijngesneden
4 eetlepels (paarse) salie, grof gehakt
4 eetlepels droge witte wijn
1 liter groentebouillon
4 eetlepels tijmtakjes, grof gehakt
300 gram gekookte cannellinibonen (eventueel uit blik; of andere witte boontjes)
1-2 eetlepels versgeperst citroensap
 

Bereiden

  • Snij het witte en groene deel van de preien in ringen en spoel ze in een vergiet grondig af.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Doe de prei met een snufje zout en peper erin. Roer en fruit de preiringen circa 2 minuten tot ze zacht worden.
  • Voeg de aardappelen en nog flink wat zout en peper toe en bak alles 2 minuten tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
  • Doe de knoflook en salie erbij en bak alles nog 1 minuut.
  • Roer de witte wijn erdoor en verhit hem 1 minuut. Voeg de groentebouillon en tijm toe. Zet het vuur laag en laat het circa 18 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Voeg de cannellinibonen pas de laatste 5 minuten van de kooktijd toe.
  • Doe het citroensap erbij, proef en voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de soep met pesto en brood.

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Love & Lemons, Jeanine Donofrio en Jack Mathews, Uitgeverij Unieboek, ISBN 9789000349999, 

 Meer lekkere PuurGezonde soeprecepten vind je ook in onze Soep Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop

 

Recepten voor hoofdgerechten