Quinoa met kip en balsamico

Met quinoa varieer je nog extra op je warme maaltijd. Probeer deze heerlijke schotel met kip, balsamico en spinazie eens

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

2 rode uien
2 teentjes knoflook
20 cherrytomaatjes
5 tomaatjes op olie
1 avocado
400 gram kipfilet
275 gram quinoa
olijfolie
1 grote zak verse spinazie (of 450 gram diepvries)
4 eetlepel balsamicoazijn

Bereiden

  • Snipper de uien en knoflook, halveer de tomaatjes, snij de tomaatjes op olie in reepjes en de avocado in blokjes. Snij de kip in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Spoel de quinoa af met water en kook deze gaar volgens het voorschrift op de verpakking.
  • Fruit ondertussen de ui en knoflook in een beetje olijfolie en doe hier vervolgens de kip bij. Voeg na 5 minuten een groot deel van de spinazie toe en laat die al omscheppend slinken. Voeg als laatste de tomaatjes en gedroogde tomaatjes op olie toe en warm die 2 minuten mee.
  • Roer het mengsel van kip en groenten door de quinoa. Meng tot slot de rest van de spinazie en de stukjes avocado met 4 eetlepels balsamicoazijn er doorheen.

 

Andere lekkere gezonde lenterecepten vind je natuurlijk ook in ons PuurGezond slank Lentemenu. Een compleet maandmenu met recepten voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes. Te koop als download in onze webwinkel voor €7,50.

 

Recepten voor hoofdgerechten