Vis in een kruidenjasje

Vaker vis op het menu is gezond. En als het dan zo lekker is als in dit recept....

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

600 gram stevige visfilet (bijv. kabeljauw, koolvis of panga), in stukken
4 eetlepels bloem
3 eieren
1 eetlepel worcestershiresaus
1 theelepel tabasco
100 gram paneermeel
2 eetlepels fijngesneden tuinkruiden naar keuze (peterselie, bieslook, kervel ed.)
½ theelepel cayennapeper
zonnebloemolie
2 rode bieten
tartaarsaus

Bereiden

  • Bestrooi de stukken vis met peper en wentel ze door de bloem. Klop de eieren los met peper, zout, worcestershiresaus en tabasco. Meng het paneermeel met zout, tuinkruiden en cayennepeper. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door de kruidenpaneer.
  • Was de rode bieten heel goed schoon en dep ze droog. Snijd ze met een snijmachine of schaaf in flinterdunne plakjes. Dep de plakjes droog. Verhit de een flinke bodem zonnebloemolie in een koekenpan met dikke bodem en bak de rode bietjes tot krokante chips en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de vis in dezelfde olie in 3-4 minuten gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de vis met de bietenchips en geef er tartaarsaus bij.

Dit recept komt uit:Hip Holland van R. Schreven (Uitgeverij Allmedia).

 

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten