Visfilet met courgette en vanille

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 vanille stokje
150 gram lente-uitjes
1 klein teentje knoflook
7 eetlepels olijfolie
2,5 dl kippen- of groentebouillon
60 gram boter
sap van 1 citroen
2 courgettes
5 basilicumblaadjes
4 visfilets (kabeljauw, wijting, roodbaars)

Bereiden

  • Splijt het vanillestokje in tweeën en schraap het merg eruit. Snijd de lente-uitjes in ringen, houd 2 eetlepels apart. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie op een zacht vuur en stoof de lente-uitjes en de knoflook een paar minuten zonder ze bruin te laten worden. Voeg de kippenbouillon toe en breng op smaak met peper en het merg van het vanillestokje. Laat 10 minuten inkoken (niet afgedekt, om de groene kleur te behouden).
  • Mix en klop 20 gram boter en wat citroensap door de saus. Rasp de courgette ondertussen zodat je slierten krijgt. Verhit de olijfolie en fruit er 2 eetlepels van de lente-ui in en voeg de courgette slierten toe. Breng op smaak met peper en zout en dek af. Roer regelmatig om, zodat ze iet verkleuren.
  • Hak de basilicum fijn en roer het door de courgette. Neem de pan van het vuur. Bak de visfilets 3 – 4 minuten in de rest van de boter. Bestrooi met peper.
  • Verdeel de courgettesliertje over de borden, leg de visfilets erop, besprenkel met citroenspa en werk af met de vanillesaus.  

Dit recept komt uit Zuiders koken in 30 minuten van KAV Praktische School 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten