hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza helemaal zelf te maken. En dan weet je ook precies...

Lees meer
Hoe maak je gedroogde tomaten?

Hoe maak je gedroogde tomaten?

Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten voor bijna nop kunt kopen of als je je eigen oogst niet op krijgt.

Lees meer
Hoe maak je pasta Putanesca?

Hoe maak je pasta Putanesca?

In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk zelf. En kan het ook een tikje anders? Ja, als je pasta putanesca maakt.

Lees meer
Hoe maak je tiramisu?

Hoe maak je tiramisu?

Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft. Jammer toch. Laat je daarom niet verleiden tot aankoop van zo’n bak met mierzoete vulling, maar maak je tiramisu zelf. Het is echt niet moeilijk

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Risotto

Video: hoe maak je risotto?

 

 

Lees meer
Arrabbiata saus

Video: hoe maak je arrabbiata saus?

Een klassieker, zo'n lekker pittige pasta arrabbiata. Niet uit een potje maar zelf gemaakt. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Olijventapenade

Video: hoe maak je olijventapenade

Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd. Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en bijvoorbeeld tomaten en wat verse geitenkaas.

Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de...

Lees meer
Venkelrisotto met spekreepjes

Venkelrisotto met spekreepjes

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Lees meer
Hoe maak je gekruid paneermeel?

No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?

Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker paneermeel maken. Hij schrijft dat in het arme Sicilië heel vaak een broodkruimmengsel wordt gebruikt als vervanging van geraspte Parmezaanse kaas...

Lees meer
Crostini met avocado en ansjovis

Bruschetta met ansjovis

hapje
12 stuks
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Bolognesesaus

Video: bolognesesaus

Het is misschien wel de meest gegeten pastasaus. En de lekkerste en puurste variant maak je natuurlijk zelf. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

 

Lees meer
Hoe maak je crostini?

Hoe maak je crostini?

Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook heel gemakkelijk zelf van (stok)brood dat je over hebt.

Lees meer