zelff pasta maken

Er is genoeg prima pasta te koop, in alle soorten en maten. Maar toch… is het leuk het eens zelf te maken. Heb je het al eens gedaan?

Neem 200 g bloem (kies harde tarwe of durum tarwe) en stort die op een schoon aanrecht. Maak een kuiltje in het midden en breek hierboven 2 eieren. Voeg 2 theelepels olijfolie toe. Pak een vork (of doe het met je handen) en meng met ronddraaiende bewegingen de bloem en eieren. Ga daarna verder met de hand en kneed tot een veerkrachtige bal ontstaat. Pak de bal in plasticfolie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

Kneed de bal nog even door en rol ‘m dan uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Pak dan de deegroller of de pastamachine en rol uit tot de gewenste dikte. Snij de pasta dan in de gewenste vormen, bestrooi met bloem en laat ze drogen om aan elkaar plakken te voorkomen (aan de waslijn of een bezemsteel).
Kook de pasta dan in 2-3 minuten al dente.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Italiaanse recepten