Spinazie van Hollandse bodem

Spinazie van Hollandse bodem

Het is weer de tijd voor verse Nederlandse spinazie! Je kunt spinazie het best op de dag van aankoop eten. Realiseer je wel dat het een slinkgroente is. Voor een portie heb je per persoon 350-400 gram nodig en dan houd je na bereiding 200 gram over.

Je kunt de spinazie natuurlijk traditioneel...

Lees meer
Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Hoe maak je rabarber-limonadesiroop?

Heel erg veel groeit en bloeit er nog niet in de moestuinen van Nederland, maar de rabarber staat bij iedereen fier boven de grond. Leuk om daar limonadesiroop van te maken. Een vriendin van mij doet dat elk jaar. Ik vroeg haar naar het recept. Ilse bedankt!

Dit recept bevat veel suiker. Die grote...

Lees meer
De Aspergewinkel

Dé Aspergewinkel

Een pop-upstore over asperges! Echt waar. Je vindt Dé Aspergewinkel tijdens het aspergeseizoen in hartje Den Bosch. Tot en met 24 juni kun je bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties. Vers gekochte asperges...

Lees meer
Brunchbrood met asperges & ei

Brunchbrood met asperges & ei

4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Lees meer
Thee van de eerste lenteblaadjes

Thee van de eerste lenteblaadjes

Je hebt de eerste Hollandse Nieuwe, de Beaujolais Primeur, maar er bestaat ook de Darjeeling First Flush. Dit is de voorjaarsthee gemaakt van de allereerste lenteblaadjes van de theestruiken in Darjeeling. Dat is niet zo maar thee, dat is topklasse!

Darjeeling is een befaamd theegebied in het...

Lees meer

De eerste keer weer!

Ik verheug me nu al op het weekend. Want dan ga ik asperges eten. De eerste van dit jaar! En dat vind ik altijd een happening. Misschien komt dat wel omdat ik ben opgegroeid tussen de aspergebedden van Limburgse aspergedorp Grubbenvorst. Asperges zijn er bij mij met de paplepel ingegaan. En dan echt...

Lees meer
eetbare bloemen

Bloemen op je bord

Geniet jij ook zo van alle kleurenpracht die bij de lente hoort? Viooltjes in de tuin, bloesem aan de bomen, en …bloemen op je bord. Veel soorten bloemen kun je namelijk eten! Zo maak je een maaltijd nét wat feestelijker.

Van bloemetjes van Borage maak je met water en een ijsblokjeshouder leuke...

Lees meer
Rabarbercompote

Video: hoe maak je rabarbercompote?

Rabarber is heerlijk zoet. Lekker om compote van te maken. In deze PuurGezond video zie je hoe je dat doet en het recept vind je hier.

Lees meer
Asperges koken

Hoe lang moeten groene en witte asperges koken?

 De kooktijd is afhankelijk van de dikte en de kleur, maar globaal kun je aanhouden:

  • Witte asperges: 5 minuten koken, vervolgens ca. 15 minuten laten staan in het hete water (warmtebron na 5 minuten koken uitdraaien, deksel op de pan laten)
  • Groene asperges: 3-6 minuten koken (of 3-5 minuten...
Lees meer
Tessa Stottelaar

Ik ben een parkbewoner

De bloesem bloeit volop. De bomen worden weer groen. De zon schijnt. Ein-du-luk is het lente. Als alles weer groeit en bloeit en de fanatieke verzameling moestuintjes op mijn vensterbank uitlopen, krijg ik kriebels en heel Nederland met mij. Alle hardloop-, bootcamp- en yogaclubjes gaan weer van...

Lees meer
Goe maak je aardbeienkwarktaart

Hoe maak je aardbeienkwarktaart?

Kwarktaart is een favoriet op feestdagen, ook kinderen zijn er dol op! Er zijn veel kant-en-klaar kwarktaartmixen te koop, ook in de smaak aardbei. Zelf nog toevoegen: water, slagroom, kwark en boter. Een echte aardbei is er niet in terug te vinden… Maak daarom kwarktaart zelf met verse aardbeien.

Lees meer
lenterisotto met asperges

Lenterisotto met asperges

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
ASPERGESOEP HOMEMADE

Hoe maak je aspergesoep?

Ze zijn weer volop te koop: asperges! Kook je asperges, bewaar dan het kookwater want daarvan kan je een heerlijke aspergesoep maken.

Lees meer
Lente

Hallo slanke lente!

Dit zijn 10 fijne dingen van de lente – die je ook nog eens helpen om slank en gezond te blijven!

  1. Er zijn weer radijsjes! Lekker pittig en een superslank tussendoortje
  2. Je hebt zin om het huis op te ruimen, de ramen te wassen, in de tuin te wroeten… Wist je dat ook deze huishoudelijke taken meetellen...
Lees meer

Hoe kook je asperges?

Een paar keer per jaar mag het schoonmaken van groente heel veel tijd in beslag nemen. Vooral als je weet dat je daarna een heerlijk maaltje zult hebben. Want hoe je het ook wendt of keert, het schoonmaken van asperges is veel werk. Maar daarentegen is de verdere bereiding een fluitje van een cent.

Lees meer