lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 liter bouillon (bv kippenbouillon of groentebouillon)
3 eetlepels sojasaus
200 gram peultjes
2 bosuitjes
100 gram noodles (undon of soba)
1 vel nori (zeewier waar je ook sushi mee maakt)
4 eieren

Bereiden

  • Meng de bouillon met de sojasaus en breng de bouillon aan de kook.
  • Maak de peultjes schoon en halveer ze. Kook peultjes enkele minuten en giet ze af. Snij de bosui in ringetjes. Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking en giet ze af.
  • Snij de nori in flinterdunne reepjes. Verdeel de noodles over 4 grote kommen. Verdeel de peultjes erover.
  • Schep de gloeiendhete bouillon erop en breek boven elke kom een ei. Garneer met bosui en nori reepjes. Direct serveren.
  • Door de hete bouillon pocheert het ei. Roer het ei aan tafel door de soep. Eet de noodles en groenten met stokjes uit de bouillon en drink de bouillon aan het einde op.

Voor een echt Japanse bouillon (vega):

  • Meng 100 ml sojasaus met 100 ml rijstwijn en 1 eetlepel honing. Laat dit afgedekt minimaal 1 uur staan. Doe 10 gram kombu (gedroogd zeewier, te koop bij de toko) in 1 liter water en breng dit langzaam aan de kook.
  • Haal als het water kookt de kombu eruit en voeg 15 gram gedroogde paddenstoelen toe. Laat het opnieuw aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en laat de bouillon afkoelen.
  • Zeef de bouillon en meng met het sojamengsel. De Japanse bouillon is klaar voor gebruik.

Lunchrecepten