Poimpoenpannenkoekjes
Potato pumpkin burgers, pancakes. Studio Photo

Het is weer pompoentijd!

Lunchgerecht voor 2 personen
15 minuten

Ingrediënten

200 gram pompoenblokjes
200 ml melk
2 eieren
150 g havermout
½ theelepel gemalen komijn
boter of olie

Bereiden

  • Kook de pompoen in weinig water in 10 minuten gaar. Laat uitlekken en pureer de pompoen
  • Klop de melk, het ei en de havermout door elkaar
  • Roer de pompoen door het mengsel
  • Maak op smaak met zout, peper en komijn
  • Verhit de boter of olie en bak van het beslag (kleine) pannenkoeken

Lekker met wat rucola en zure room.

Groenten eten bij je lunch is een van de beste manieren om je groenteconsumptie op te krikken. En dat is belangrijk want veel groenten eten is gezond. Waarom? Dat lees je bijvoorbeeld in ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond”. Te koop voor € 21,- in onze webwinkel.

Lunchrecepten