Groene bladgroenten geven je voeding een boost omdat ze boordevol goede voedingsstoffen zitten. Alleen daarom al adviseren we bij PuurGezond 300-400 gram groente per dag. Maak  eens deze heerlijke lunchsalade met andijvie.

Lunchgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

300 gram parelgort (of bulgur)
2 rode uien
kleine krop andijvie
2 handjes bietenblad of rode sla
4 eetlepels olijfolie
1 citroensap nemen
60 gram amandelen
2 eetlepels granaatappelpitjes

Bereiden

  • Bereid de parelgort (of bulgur) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
  • Halveer de uien in snij in halve ringen.
  • Was de andijvie en het bietenblad en snij in repen.
  • Maak een dressing van de olie en citroensap en maak op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen in grove stukjes.
  • Meng de andijvie, bietenblad en ui losjes door de afgekoelde parelcouscous en verdeel over 4 borden.
  • Verdeel de amandelen en granaatappelpitjes erover en besprenkel met de dressing.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je je voeding PuurGezond maakt? lees ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond”.Het is te koop in onze webwinkel voor €21,

Lunchrecepten