Gnocchi met courgette tomatensaus

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 grote courgette
1 portie Homemade gnocchi
2 eetlepels olijfolie
2 blikjes tomaatblokjes (à 400 g)
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
zout en peper
75 gram (pitloze) zwarte olijven
100 gram Parmezaanse kaas
verse basilicum

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en snij in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de courgette toe en fruit ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomaatblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat het zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas dun. Verdeel de gnocchi over 4 borden. Schep de courgette-tomatensaus erover. Garneer met de olijven, kaas en blaadjes basilicum.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Het boek bevat ook 70 gezonde lekkere en gemakkelijk te maken recepten. Te koop voor €21,- in onze webwinkel. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten