Griekse gehaktballetjes

Als je munt en oregano door het gehakt mengt, kun je daar balletjes van maken met een heerlijke Griekse smaak. Lekker met tzatziki.

 

hapje, hoofd- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

1 kleine ui
2 teentjes knoflook
3 sneetjes oud bruin brood
15 g peterselie
400 g rundergehakt (of lamsgehakt)
2 kleine eieren
1 theelepel gedroogde munt (of verse munt fijngesneden)
½ theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper zeer fijn. Ontkorst en verkruimel de sneetjes brood. Hak de peterselie fijn.
  • Vermeng het gehakt met de ui, knoflook, broodkruimels, eieren, peterselie, munt en oregano. Kneed alles goed door en breng op smaak met peper. Draai er kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes in 20 minuten gaar en goudbruin.

Lekker met tzatziki. Het recept daarvoor hebben we ook voor je. Je vindt het hier.

Ook vlees past in een PuurGezond eetpatron, hetzij met mate. Kies maximaal 3-4 keer per week voor vlees bij de warme maaltijd en wissel soorten af. Wil je meer weten over een PuurGezond eetpatroon? In onze boeken lees je er meer over. Ze zijn te koop in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten