Hoe maak je ravioli ?

Hoe maak je homemade ravioli? Het is een hele klus, maar wel leuk om in de kerstvakantie eens te maken. De schrijfster en eigenaar van het prachtige foodblog <link http: www.veggieverymuch.com>Veggie Very Much ging ermee aan de slag. Na een paar keer proberen, heeft ze het beste recept gevonden. En we hebben mazzel, want ze wil haar recept met ons delen.

Het deeg:
Maak van 400 gram durum tarwemeel een hoopje op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Tik 4 eieren stuk boven het kuiltje. Meng met een vork de eieren voorzichtig met meel vanuit binnen uit. Kneed de resterende bloem met je handen door het mengsel totdat een deeg ontstaat. Bevochtig het deeg met een beetje water als het te droog is. Het deeg moet in 8 tot 10 minuten kneden stevig, maar elastisch zijn. Laat het deeg afgedekt rusten tijdens het maken van de vulling.

De vulling:
Doe 50 gram Parmezaanse kaas en 250 gram ricotta samen in een grote kom. Snij 1 kleine ui fijn. Fruit deze voor een paar minuten in 2 eetlepels olijfolie, totdat de ui zacht wordt. Hak 40 gram rucola klein en voeg deze toe aan de ui. Bak het geheel nog 1 minuut en voeg het mengsel toe aan de ricotta en Parmezaanse kaas. Rasp de schil van een halve limoen. Voeg de geraspte schil, 1 ei en zout en peper toe aan het ricotta-mengsel en roer het goed door elkaar. Bedek het ricotta-mengsel en plaats in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

De raviolli:
Je kunt natuurlijk gebruik maken van een pasta machine, maar een deegroller werkt even goed om het deeg uit te rollen. Verdeel het deeg in vieren en stop 3 delen in de koelkast totdat je eraan toe bent. Strooi wat bloem op het werkvlak en start met het uitrollen van het deeg. Blijf net zolang rollen totdat het deeg echt dun is. Gebruik een vorm (met een diameter van 10cm) om rondjes uit het deeg te drukken. Op elk deeg rondje leg je ongeveer 1,5 eetlepel vulling. Vouw het rondje dubbel en druk op de zijkanten met een vork om ervoor te zorgen dat ze niet open in het water (daarnaast ziet het er ook goed uit!). Leg de ravioli op een met bloem bestoven bord onder een theedoek, terwijl je van al het overgebleven pasta deeg nog meer ravioli maakt. Breng in de tussentijd water met een beetje zout aan de kook. Voeg de ravioli aan het kokende water toe en roer voorzichtig door. De ravioli is klaar als het op het water komt drijven, let op dit kan heel snel gaan! Haal de ravioli uit het water met een schuimspaan en laat ze kort uitlekken in een vergiet. Verdeel de ravioli over vier borden en leg er wat zelfgemaakte pesto op de top (of gewoon wat extra vierge olijfolie) en wat vers gemalen peper.

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten