Pittige spaghetti

Wil je lekker, snel en gezond eten? Maak dan eens deze pittige spaghetti.

1 persoon
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten


2 teentjes knoflook
1 klein rood chilipepertje
50 gram zwarte olijven zonder pit
1/2 blikje ansjovisfilets (à 48 gram)
2 eetlepels olijfolie
1/2 blik tomaatblokjes (à 400 gram) of 200 gram verse tomaten in blokjes
1 eetlepel kappertjes
75 gram volkoren spaghetti
peterselie en basilicum
25 gram grofgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het. Hak de olijven grof. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij deze fijn.
  • Verhit de olie en fruit de knoflook, het pepertje en de ansjovis ongeveer 1 minuut. Voeg tomaten, olijven en kappertjes toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de spaghetti met de saus. Bestrooi met de fijngeknipte kruiden.
  • Breng eventueel (extra) pittig op smaak met versgemalen (rode) peper en bestrooi met Parmezaanse kaas.

 

Tip: wil je minder koolhydraten vervang dan een deel van de spaghetti door courgetteslierten.

Wil je meer inspiratie voor gezonde en pure maaltijden voor jou alleen? Wij heben een mooie dorwnload gemaakt vol tips en recenten "koken voor 1 persoon" .Te koop in onze webshop voor € 7,50 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten