bananen

nagerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 bananen
1 eetlepel olie
3 eetlepels citroensap
2 theelepels honing
1 theelepel gemalen piment
½ theelepel nootmuskaatpoeder
½ theelepel kaneelpoeder
4 eetlepels rum

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de bananen en snij ze in plakjes. Vet de ovenschaal in en leg de banen in de schaal. Besprenkel ze met citroensap en honing. Vermeng de specerijen en strooi de specerijen over de bananen en begiet ze met 3 eetlepels rum.
  • Bak de bananen ongeveer 15 minuten in de oven, af en toe bedruipen met bakvocht. Verwarm de resterende rum in een diepe opscheplepel (bijvoorbeeld boven een kaars). Steek de warme rum aan met een lucifer en giet dit over de bananen. Opdienen zodra de vlammen gedoofd zijn.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor nagerechten