Wat te veel appels gekocht? Geen punt, maak er een winters nagerecht van zoals deze heerlijke warme appeltjes uit de oven. Kinderen vinden het gegarandeerd lekker en ze hebben meteen weer een portie fruit te pakken. En jijzelf natuurlijk ook.

Verwarm de oven voor op 200°C. Was voor 4 personen 4 appels (laat de appels heel) en steek er met een scherp mes of met een appelboor het klokhuis uit. Snij een stukje van de bovenkant en hol de appels een beetje uit. Snij het appelvruchtvlees dat hierbij loskomt in kleine stukjes.

Meng de stukjes appel met 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel gehakte walnoten of hazelnoten en ½ eetlepel honing. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en vul het klokhuisgat met het rozijnenmengsel.

Leg op elke appel een klontje boter. Bak de appels ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Serveer met een bolletje ijs of wat Griekse yoghurt.

Tips

  • Varieer volop met soorten noten
  • Vervang de rozijnen eens door gedroogde cranberries
  • Superlekker met kleine blokjes pure chocolade door de vulling
  • In plaats van appels kan je ook peren vullen

Lekker, veel fruit eten! Je leest er meer over in "Eet meer!". Dit is het basisboek van PuurGezond. Hierin staat alles onze liefde voor echt en onbewerkt eten, met natuurlijk ook de lekkerste recepten. Als je onbewerkt eet, kun je meer eten: meer groenten, meer fruit, meer peulvruchten, meer noten. "Eet meer!" is voor € 21,- te koop in onze webwinkel.

Recepten voor nagerechten