nagerecht of gebak
6-8 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

100 gram paprijst
100 ml kokosmelk
50 gram boter
1 eetlepel basterdsuiker
1 theelepel kaneel
50 gram rozijnen
2 eieren
springvorm van circa 20 cm doorsnede, ingevet 

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de rijst af onder stromend water en laat deze uitlekken.
  • Doe de rijst met de kokosmelk en 150 ml water in een pan en kook de rijst op een laag vuur hierin gaar tot een dikke pap ontstaat. Hoelang dit duurt hangt af van soort paprijst. Let op dat de rijst niet aankoekt. Roer af en toe door.
  • Laat de rijstepap iets afkoelen. Roer de boter door de rijstepap en schep de suiker, kaneel en de rozijnen erdoor.
  • Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf.  Roer nu eerst de eidooiers door de rijst en schep vervolgens de eiwitten er luchtig door.
  • Doe het beslag over in de springvorm en bak de rijstkoek in circa 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Deze rijstkoek smaak heerlijk warm als nagerecht met wat vers rood fruit, maar kan ook heel goed afgekoeld gegeten worden.

Recepten voor nagerechten