Rabarbertaart
fotograaf: Sarina Kok

taart of nagerecht

Ingrediënten

Voor het deeg:
80 gram boter
80 gram suiker
1-2 eieren
citroenschil of vanille
1-4 eetlepels melk
200 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
750 tot 1000 gram rabarber
20 gram boter
eventueel wat rietsuiker

Bereiding

  • Taartvorm invetten en met wat bloem bestuiven.
  • Roer de boter en suiker zacht. Dan het ei erbij mixen. Vervolgens de overige ingrediënten met een snufje zout.
  • Het deeg is niet uit te rollen, maar schep het in een taartvorm en strijk het een beetje glad.
  • Rabarber in kleine stukjes snijden en leg die op het deeg leggen. Druk het hier en daar in het deeg. Hierover giet je de gesmolten boter (van 20 gram boter).
  • Ik bak de taart dan 30 minuten op 200 °C in de oven. Strooi er na het bakken eventueel nog wat rietsuiker over heen.

Recept van Geraldine van Doorn, winnaar wedstrijd Lenterecept.

Recepten voor nagerechten