Kikkererwtenschotel

Ingrediënten

200 gram gedroogde kikkererwten
2 grote uien
3 teentjes knoflook
2 rode puntpaprika’s
2 (gestreepte) aubergines
2 eetlepels (kokos)olie
100 gram cherrytomaatjes
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 blikjes (gepelde) tomaten (à 400 gram)
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel râs-el-hânout (Marokkaans kruidenmengsel)
200 gedroogde ongewelde abrikozen (ongeveer 24 stuks)

Bereiden

  • Week de kikkererwten een nacht van te voren. Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de paprika’s en aubergines schoon en snij in blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui met de knoflook. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de aubergineblokjes en de cherrytomaatjes toe en bak deze 5 minuten mee. Haal de tomaatjes uit de pan en bewaar ze. Roer de tomatenpuree erdoor en verhit ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de tomaten uit blik en specerijen toe en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag zodat het zachtjes blijft pruttelen. Snij de abrikozen in vieren en voeg toe.
  • Laat het geheel ongeveer een half uur zachtjes pruttelen. Kook intussen de kikkererwten in circa 25 minuten gaar. Roer de kikkererwten door de groenten en garneer met de cherrytomaatjes.

Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop voor € 21,- in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met peulvruchten