"bloemen om op te eten"

bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

4 plakken bladerdeeg of quichebodem
2 grote uien
12 artisjokharten uit blik
100 gram geraspte kaas
2 eieren
50 gram gorgonzola
1 dl (soja)melk
mespuntje rozemarijn
olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg of de quichebodem. Als je bladerdeeg gebruikt, bekleed de wanden van de springvorm dan tot over de rand en prik gaatjes in de bodem. Zet de springvorm zo’n 10 minuten in de oven zodat het deeg krokant wordt.
  • Snij intussen de uien in niet te kleine stukjes en bak in hete olie. Voeg na een paar minuten de artisjokharten toe, bak even mee.
  • Klop de eieren los in een kom met wat peper en de rozemarijn. Voeg in blokjes gesneden gorgonzola en de artisjokharten toe, en doe alles in de springvorm. Bak nog eens circa 20 minuten in de oven tot de taart gaar is. Serveer warm.

Dit recept komt uit: De dunne vegetariër van Antoinette Hertsenberg.

Quiche recepten