Andijviesalade met nectarine

Ken je andijvie alleen in de stamppot?  Er is zoveel meer mogelijk. Verwerk andijvie bijvoorbeeld in een frisse salade. Net een andere bite en net een andere smaak van sla of ijsbergsla. Het laat zich goed combineren met fruit. Zoals in deze heerlijke salade dus.

Bijgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

1 kleine krop andijvie
paar blaadjes rode sla
2 nectarines
2 eetlepels lijnzaad
75 gram zachte geitenkaas
75 ml olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels limoensap
1,5 eetlepel honing
 

Bereiden:

  • Was en snij de andijvie en de rode sla. Verdeel over 4 borden.
  • Snij de nectarine in partjes en verdeel over de andijvie samen met het lijnzaad en de verbrokkelde geitenkaas.
  • Maak een dressing door de rest van de ingrediënten te kloppen met een garde of in een shaker. Maak op smaak met peper en zout.
  • Verdeel per bord 1-2 eetlepels dressing over de salade en bewaar de rest van de dressing in een afgesloten bakje in de koelkast.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je je voeding PuurGezond maakt? lees ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond”. Het is te koop in onze webwinkel voor €21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten