Citrussalade

Natuurlijk is citrusfruit lekker om gewoon te eten of uit te persen. Maar wat dacht je van deze heerlijke salade als nagerecht? Echt een aanrader!

 

4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

2 sinaasappels
2 rode grapefruits
2 mineola’s of bloedsinaasappels
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels sinaasappellikeur
2 eetlepels granaatappelpitjes (ongeveer 1/4 granaatappel)
4 takjes mint 

Bereiden

  • Schil de citrusvruchten dik zodat ook de witte vliesachtige schil mee is weggesneden. Snij de vruchten in plakjes en rangschik ze op vier bordjes.
  • Vermeng citroensap met sinaasappellikeur. Besprenkel de citrusvruchten met de sinaasappellikeur en garneer met de granaatappelpitjes en mint.

Wil je weten hoe je op een gezonde manier kunt eten, zonder al te veel suikerrijke producten? Lees ons basisboek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Je koopt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten