Krokante broodsalsa

Brood over? Dit is een prima manier om restjes brood op te maken.

 

4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

2 dikke sneetjes zuurdesembrood zonder korst
6 eetlepels olijfolie extra vierge
4 eetlepels bladpeterselie
4 eetlepels basilicumblaadjes
1½ eetlepel kappertjes
1 teen knoflook, gepeld
1 theelepel dijonmosterd
4 kipfilets

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Scheur het brood in stukjes en verdeel ze gelijkmatig over een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in 6-8 minuten goudbruin en krokant.
  • Hak intussen de peterselie, basilicum en kappertjes fijn en doe ze in een ruime kom. Pers de knoflook erboven uit, roer de mosterd en 4 eetlepels olie erdoor elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de krokante broodstukjes door deze ‘salsa’.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets op matig vuur in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Verdeel de kip over warme borden en schep de broodsalsa erover. Lekker met geroosterde gele en paarse oerwortels erbij.

Dit recept mochten we overnemen uit hollandse-kramen Hollandse kramen van Yolanda van der Jagt.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten