Video: 5 alternatieven voor die eeuwige zak chips

Ontdek jij regelmatig, na een avondje tv kijken, dat er alweer een zak chips (ongemerkt) leeg is gegeten? Bekijk onze gezondere en lekkere variaties.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
peulvruchtenspreads

Smeersels van peulvruchten

Denk je aan borrelhapjes dan denk je niet meteen aan peulvruchtenspreads. Sterker nog, het klinkt niet gelijk lekker, maar dat is het wel! Met steeds meer aandacht voor plantaardig eten zijn plantaardige spreads straks niet meer weg te denken.

Hier en daar worden ze al verkocht, maar waarom niet...

Lees meer
Havermout dadel notenreep

Havermout-dadelnotenreep

10-12 repen

Lees meer
Paddenstoelenspread

Paddenstoelenspread

bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
No bake Dadelbrownie met sinaasappel en kokos

No bake dadelbrownie met sinaasappel en kokos

12-16 stukjes

bereidingstijd 15 minuten

Lees meer
Kikkererwtenknabbels

Video: hoe maak je kikkererwtenknabbels?

Maak ook eens deze lekkere en gezonde snack van peulvruchten. Het recept vind je hier

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

 

Lees meer
Pindaslinger

Doppen en rijgen

Samen pinda’s doppen vinden kinderen vaak een leuk klusje. En het grote voordeel is dat dat gezonder is dan gebrande en gezouten pinda’s. Als je pinda’s nog moet doppen, eet je er trouwens uiteindelijk ook minder van. Simpel doordat je ook een tijd bezig bent met kraken en doppen en je bewuster eet....

Lees meer
Quinokoekjes uit easy peasy lunchbox

Quinoa koekjes voor de lunchtrommel

voor 6-8 koekjes

Lees meer
Hartige rijstsnack uit boek sportables

Hoe maak je een hartige sportsnack?

Als je intensief en/of lang sport heb je onderweg af en toe iets nodig om je energie aan te vullen. Natuurlijk kun je dan kiezen voor een van de talloze energybars, sportdranken of gels die er kant-en-klaar te koop zijn. Maar waarom zou je, als je normaal kiest voor puur eten, dan opeens wel zo’n...

Lees meer
mini burrito's met kip

Mini burritos met kip

6-8 porties

Lees meer
Spaanse aardappeltortilla

Video: zo maak je Spaanse tortilla

Kom alvast in zomerse sferen en maak deze heerlijke Spaanse aardappeltortilla. In kwarten gesneden lekker als lunch, of in smallere puntjes als borrelhapje. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de...

Lees meer
de GoPure chips

Groentechips van GoPure

Heb je ze al gezien bij je groentespecialist of de natuurvoedingswinkel: de GoPure “vegetable chips mixed varieties parsnip, beetroot, carrot en sweet potato”? Nu denk je wellicht dat het buitenlandse chips zijn, maar ze worden gewoon gemaakt in Emmeloord! Heel wat anders dan de bekende...

Lees meer
Gefrituurde insecten

Kroepoek van insecten

Pieter Hulst en Willem Voogd zijn terug bij de VPRO met 6 nieuwe afleveringen van de smaakvolle jeugdserie “De Proefkeuken”. We stoppen dagelijks van alles in onze monden, maar wat zit er precies in? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken?
De aflevering van 10 april...

Lees meer
Pittige kikkererwten

Hoe maak je kikkererwten-knabbels?

Ze zijn op steeds meer plaatsen te koop: pittige kikkererwten-knabbels. Hartstikke leuk en lekker. En helemaal als je ze zelf maakt.

Lees meer

In wat voor vet en bij welke temperatuur kan ik het beste frituren?

Frituur bij voorkeur in olie omdat olie gezonde onverzadigde vetten bevat. Denk aan gewone olijfolie, arachideolie of maïsolie. Ook vloeibaar frituurvet bevat vooral gezonde onverzadigde vetten. Het is echter een “geknutselder” product dan olie. Als je puur wilt eten, kies je voor olie.
Wat betreft...

Lees meer