boerenkoolchips

snack
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

boerenkoolbladeren (geen gesneden boerenkool gebruiken)
2-3 eetlepels olijfolie
1-2 eetlepels sojasaus
snuf chilipoeder
sesamzaad

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 °C. Boerenkoolbladeren in stukken scheuren (harde nerven niet gebruiken), wassen en goed laten drogen (gewoon een poosje op een schone theedoek laten liggen en deppen).
  • Doe de stukjes in een kom en besprenkel met een mengsel van olijfolie, sojasaus en snufje chilipoeder. Schep even om zodat alle blaadjes omhuld zijn met olie, maar gebruik niet teveel dressing (het moet niet te "nat" worden).
  • Strooi er nog wat sesamzaadjes over. Leg de boerenkoolblaadjes op bakpapier op de bakplaat en bak circa 10 minuten (hou het in de gaten, ze verbranden snel). Eventjes laten afkoelen en je hebt een lekker hartig snackje.
  • De chips wel vrijwel meteen eten nadat je ze uit de oven gehaald hebt, dan zijn ze lekker "crispy". Als je ze bewaart, worden ze snel zacht.

Dit recept kregen we van Monique Koppelaar 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,-  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Snelle recepten