Snelle parpardelle

Zomers koken is snel koken. Dit recept leent zich daar prima voor.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

100 gram veldsla
100 gram komkommer, in blokjes
100 gram feta, in blokjes
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, gesneden
8 takjes basilicum
250 gram verse papardelle (pasta)
500 gram cocktailgarnalen
150 gram cherrytomaten, gehalveerd 

Bereiden

  • Zet een pan met water voor de pasta op. Meng in een slakom sla, komkommer en feta. Roer van helft olijfolie, azijn en peper tot een dressing en verdeel die over de salade. 
  • Verhit de rest van de olie en bak knoflook en de rode peper op laag vuur in een pan. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en snijd alleen de takjes. Kook de pasta circa 4 minuten. Voeg garnalen, basilicumtakjes en tomaten toe aan knoflookmengsel en bak dit 3 minuten mee. 
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de andere ingrediënten. Garneer met de basilicumblaadjes.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Snelle recepten