Bruchetta met ham en meloen

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
1/4 meloen
2-3 eetlepels olijfolie extra vierge of 25 g boter
2 eetlepels honing
8 plakjes rauwe ham
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Bereiden

  • Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin. Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel wat olijfolie over of besmeer ze met boter. Strijk over elk sneetje een halve eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood. Maal er eventueel wat zwarte peper boven. Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Voorlichtingsbureau Brood

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Snelle recepten