Franse uiensoep recept

Echt een "feel good" soep is dit. Zo smakelijk! En gezond want boordevol groenten. Uien tellen namelijk gewoon mee als groenten.

Maak 8 uien schoon en snij ze in ringen. Snipper 2 teentjes knoflook. Doe de uien en knoflook samen met 2 eetlepels boter, 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels verse rozemarijnblaadjes in een soeppan. Verhit de uien ongeveer 30 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Roer af en toe goed om. Strooi er 2 eetlepels bloem over en verhit deze al roerend 3 minuten mee. Voeg 1 eetlepel Dijon mosterd toe, eventueel 100 ml witte wijn en 1,5 liter bouillon (eventueel van een blokje) en laat de soep nog 10 minuten koken.

Traditioneel wordt deze soep geserveerd met een sneetje geroosterd brood dat je belegt met wat geraspte kaas (gruyère bijvoorbeeld) en dan nog even onder de grill legt.
Schep de soep in kommen of borden en leg het kaasbroodje er midden op.

Deze soep is een van de smakelijke recepten uit ons boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". In dit boek vind je 100 PuurGezonde recepten die bijdragen aan een gezonde leefstijl. Daar voel je je happy bij! Schaf het boek aan in onze webwinkel. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Soep recepten