Kaas

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

12 vastkokende aardappelen (circa 800 gram totaal)
5 gram (1 theelepel) boter
1-2 teentjes knoflook
300 ml tomatensap
2 eetlepels tomatenpuree
mespunt suiker
500-600 gram grofgeraspte belegen Goudse kaas
100 ml rode wijn (bijvoorbeeld Spätburgunder uit Baden, Duitsland)
½-1 eetlepel maïzena
eventueel 2 eetlepels grappa
cayennepeper, naar smaak

Bereiden

  • Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil beetgaar. Smelt de boter in de caquelon (of kookpan) en voeg de gepelde, fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak ze even aan en voeg het tomatensap, de tomatenpuree en de suiker toe. Roer goed over de bodem van de pan, breng aan de kook en neem de pan van het vuur.
  • Roer de geraspte kaas door de tomatensaus, zet de pan terug op het vuur en breng alles vervolgens langzaam, al roerende, aan de kook tot de kaas is gesmolten.
  • Roer de maïzena uit met de rode wijn en schenk dit mengsel al roerende bij de kaasmassa.
  • Voeg de grappa toe en breng de fondue op smaak.
  • Pel de aardappelen, snijd ze in vieren, leg ze op de (voorverwarmde) borden en verdeel de fondue eroverheen of pel de aardappelen, snijd ze in stukken, prik ze aan een fonduevork en doop ze in de fondue.

Dit recept komt uit het Vegetarisch basiskookboek van Sonja van de Rhoer.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten